На 10 и 11 февруари от 18 до 21 ч. 

...
На 10 и 11 февруари от 18 до 21 ч. 
Коментари Харесай

Театър на сетивата с нов спектакъл

На 10 и 11 февруари от 18 до 21 ч.  Театър на сетивата София ще показа най-новото си създание - сетивния театър - лабиринт МЕТА ЛИЧНО. Представлението ще се разгърне на територията на ОКИ-Културен дом “Красно село ”, където се игра и бутиковият театър на колектива “Бял лист ”. МЕТА ЛИЧНО е театър за взаимо-действието и синергията сред детайлите на една групова мета-Аз персона в лицето на креативния екип на театъра, която твори и излъчва естетика в един непрестанен развой на съзидание, натурален колкото дишането.

Творческата мощност на тази мета-Аз персона надвишава въображението и е способна да трансформира подземния комплекс от празни пространства на Културния дом Красно село в жизнерадостен жив свят, който взема детайли от познатата действителност, с цел да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в отбор от фантастични арт съоръжения, населявани от невероятни герои и свързани от мета-логика, напомняща за сюрреализма.

Къде стартирам Аз и свършват Другите? При границите на телата ли? И има ли Други въобще? Това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост. Границите сред вътре и вън, сред очевидно и невидимо, сред делнично и съкровено. Това е спектакъл-опит за допиране до безграничното, което може да се окаже МЕТА ЛИЧНО! Представлението е последваща стъпка в биографията на „ Театър на сетивата София, ”целящо да разшири сферата му на деяние, както и средствата за влияние като употребява синергията, основана при срещата на разнообразни креативен специалности в границите на креативно-изследователския развой. Чрез него създателите изследват опцията за генериране на нови разкази при взаимоотношението на млади и одобрени сценографи с артистите от екипа на Театъра, в подтекста и пространството на една цялостна с необикновени благоприятни условия постройка – ОКИ Културен дом - Красно село.

В последните години в работата на „ Театър на сетивата София “ се ускори наклонността ПРОЦЕСЪТ на подготовка и създаване на всеки идващ театър да бъде преживяван като също толкоз важен и значим, колкото и самият театър. Екипът на Театъра към този момент гледа на двете като на единна цялост-процес, в който изкуството и животът се смесват по подобен метод, че към този момент мъчно биха могли да бъдат разграничени.

“Нашето изкуство става нашият живот и нашият живот се трансформира в изкуство. Проектът МЕТА ЛИЧНО без подозрение е идващият стадий от пътя ни в тази посока. ” споделя Михаил Димов,творчески шеф на Театъра. Хармоничното взаимо-действие и играта сред обособените детайли на тази мета-Аз персона обезпечават силата и вдъхновението за реализирането на мощна промяна, протичаща се колкото във външния свят, толкоз и във вътрешния, незабележим за нормалното зрение. Накрая двата свята се събират в единна целокупност, намираща се в диапазона от цялостна тишина, мрачевина и устойчивост до феерията на един театър, слисващ със своята креативност и мощ на влияние. Този театър е знак, доказателство и метафора за МЕТА ЛИЧНОстта на своя основател и обрисува нови хоризонти за себеизразяване и живот = изкуство. Да бъде!
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР